Menu
Voedselbank Apeldoorn
‘Groene’ Voedselbank Apeldoorn
bestaat 10 jaar
Voedselbank Apeldoorn
Stichting Voedselbank
Apeldoorn
Voedselbank Apeldoorn
88.000 klanten aangewezen op noodhulp
voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Apeldoorn
Voedselveiligheid speerpunt
in strategie
Voedselbank Apeldoorn
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
55 vrijwilligers
verzorgen wekelijks 250 pakketten
Voedselbank Apeldoorn
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede
Voedselbank Apeldoorn
8300 vrijwilligers stellen wekelijks
pakketten samen
Voedselbank Apeldoorn
475 uitdeelpunten per fiets
bereikbaar
Voedselbank Apeldoorn
Postcode Loterij steunt
de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
DE spaarzegels goed voor
100.000 pakken koffie

Vliegtuig- en oude auto-show voor Voedselbank Apeldoorn

maandag 27 april 2015

Onder de naam ‘Wings, Wheels & Goggles’ is er tijdens het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015 op vliegveld Teuge bij Apeldoorn een groots evenement. Achter de titel gaat een show schuil van vliegtuigen (wings) en klassieke auto’s (wheels). Goggles staat voor ‘vliegbril’, maar is ook Engels voor ‘aanstaren’ en ‘uitpuilende ogen’. Dat laatste zal zeker gebeuren gezien het programma ‘vol actie, spanning en sensatie'.

www.wingswheelsgoggles.nlDe man achter de organisatie van het evenement is Bart Rietbergen uit Vaassen. Nadat hij jarenlang in vloerbedekking had gehandeld, raakte hij verslingerd aan zijn hobby: klassieke auto’s. Hij nam in de jaren ’90 deel aan de wereldbekende rally Peking-Parijs. Wat als hobby begon, is uitgegroeid tot een ‘tweede beroep’: zelf klassieke autorally’s organiseren met alles daar omheen.

Inmiddels heeft Rietbergen er zo’n vijftig op zijn naam staan, van de Noordpool tot de Himalaya, in Zuid-Amerika, Australië en de Oostbloklanden. Met ‘Wings, Wheels and Goggles’ heeft hij de rally’s uitgebreid. Het is een evenement vol demonstraties, rallysprints, muzikale optredens en er zijn allerlei winkeltjes.

De Voedselbank Apeldoorn is dit jaar speciaal bij de vliegtuig- en oude autoshow betrokken.De werkomstandigheden in het pand aan Kanaal-Noord laten nogal te wensen overlaten. Het is er vaak koud, de temperatuur in de hal schommelt rond de tien graden. En op het gebied van de werkprocessen valt er ook nog wel het een en ander te verbeteren.

www.wingswheelsgoggles.nlOp verzoek van het bestuur heeft de werkgroep techniek van de Voedselbank de afgelopen periode gekeken naar de verwarming van het gebouw. Door de hal achterin af te sluiten met een plastic strokengordijn, de mobiele petroleumkachels weg te doen en de verwarming te vervangen en anders te regelen, wordt het werkklimaat al een stuk aangenamer. Wat het werkproces betreft, heeft de werkgroep voorgesteld om een spoeltafel met een warm water-handdouche aan te brengen voor het reinigen van de kratten voor fruit en verse groente. Zo’n voorziening bevordert ook de voedselveiligheid.

Deze ideeën voor verwarming en spoelinstallatie zijn becijferd en vertaald in een projectplan dat onlangs is gepresenteerd aan ‘Wings, Wheels and Goggles’. Het resultaat: Bart Rietbergen en zijn mede-organisatoren gaan het project van de Voedselbank Apeldoorn sponsoren.

Dat gebeurt op een bijzondere manier. Tijdens het evenement zal er een Mondriaan-achtig schilderij worden geveild. De directeur van luchthaven Teuge en de burgemeester van Apeldoorn hebben inmiddels samen de laatste hand aan het kunstwerk gelegd. Ook worden er loten verkocht om mooie prijzen mee te winnen. De opbrengst van de verloting is voor de Voedselbank.

Voor meer informatie ga naar www.wingswheelsgoggles.nl.

UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
GeldzorgenGeldzorgen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Apeldoorn 2019