Menu
Voedselbank Apeldoorn
‘Groene’ Voedselbank Apeldoorn
bestaat 10 jaar
Voedselbank Apeldoorn
Stichting Voedselbank
Apeldoorn
Voedselbank Apeldoorn
88.000 klanten aangewezen op noodhulp
voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Apeldoorn
Voedselveiligheid speerpunt
in strategie
Voedselbank Apeldoorn
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
55 vrijwilligers
verzorgen wekelijks 250 pakketten
Voedselbank Apeldoorn
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede
Voedselbank Apeldoorn
8300 vrijwilligers stellen wekelijks
pakketten samen
Voedselbank Apeldoorn
475 uitdeelpunten per fiets
bereikbaar
Voedselbank Apeldoorn
Postcode Loterij steunt
de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
DE spaarzegels goed voor
100.000 pakken koffie

Actie, actie en nog eens actie

maandag 9 februari 2015

Het was de laatste tijd allemaal actie wat de klok sloeg. Partijen uit de Apeldoornse gemeenteraad hadden onder aanvoering van GroenLinks hun jaarlijkse inzamelingsactie. Kinderdagverblijf OOK schaarde zich met een eigen inzameling daarbij. En op zondag 1 februari liep het accountancy- en belastingadvieskantoor AACC in de Midwinter Marathon mee voor de Voedselbank

GroenLinks
Niet minder dan 17.000 artikelen heeft de actie van GroenLinks opgeleverd. De inzameling in de twintig supermarkten die meededen, verliep glad, 130 vrijwilligers waren ervoor in touw. Om een indruk te geven: in de kratten en dozen zaten 1420 pakken melk, 3050 pakken bloem en andere bakprodukten, 1780 blikken soep, 940 blikken vruchten op sap, 3460 pakken hagelslag, 2310 blikken appelstroop, 1542 pakken knäckebrod en 2640 pakken ontbijtkoek. Daarnaast kwam er nog 155 euro aan giften binnen.

De 701 kratten en dozen zijn afgelopen maandag af en aan naar Kanaal Noord gereden.

Een team vrijwilligers heeft de hele dag de artikelen uitgesorteerd waarbij ook gasten van de politieke partijen de handen uit de mouwen staken.

Hoewel al veel kratten en dozen zijn uitgepakt, er ligt nog wel voor een paar dagen extra werk voordat alles is verwerkt en opgeslagen.

OOK ook van de partij
Kinderopvang OOK heeft een eigen bijdrage aan de inzameling geleverd. In de week voor-afgaande aan de GL-actie heeft het kinderdagverblijf dertig dozen aan levensmiddelen opgehaald. De artikelen werden op alle locaties van OOK ingezameld aan de hand van een boodschappenlijstje van de Voedselbank.

 


AACC liep voor koude keten
“AACC heeft een warm hart voor de koude keten”. Onder dat motto liepen medewerkers en enkele klanten van het Apeldoornse accountancy- en belastingadvieskantoor op zondag 1 februari mee in de jaarlijkse Midwinter Marathon. Voor deze actie had het kantoor een uniek loopshirt laten ontwerpen. Wie zich via AACC aanmeldde voor de marathon, kon de wedstrijd daarin lopen. Elk shirt was goed voor een donatie van drie euro voor de Voedselbank. 

Meer dan tweehonderd lopers meldden zich aan. Behalve het bedrag dat zij daarmee bij elkaar liepen voor uitbreiding van de koude keten zorgden zij ook nog eens voor een mooi stukje naamsbekendheid van de Voedselbank.

UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
GeldzorgenGeldzorgen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Apeldoorn 2019