Menu
Voedselbank Apeldoorn
‘Groene’ Voedselbank Apeldoorn
bestaat 10 jaar
Voedselbank Apeldoorn
Stichting Voedselbank
Apeldoorn
Voedselbank Apeldoorn
88.000 klanten aangewezen op noodhulp
voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Apeldoorn
Voedselveiligheid speerpunt
in strategie
Voedselbank Apeldoorn
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
55 vrijwilligers
verzorgen wekelijks 250 pakketten
Voedselbank Apeldoorn
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede
Voedselbank Apeldoorn
8300 vrijwilligers stellen wekelijks
pakketten samen
Voedselbank Apeldoorn
475 uitdeelpunten per fiets
bereikbaar
Voedselbank Apeldoorn
Postcode Loterij steunt
de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
DE spaarzegels goed voor
100.000 pakken koffie

Voedselbank Apeldoorn heeft handen vol aan inzamelingsacties

woensdag 24 december 2014

De afgelopen weken hebben de vrijwilligers van de Voedselbank Apeldoorn de handen flink uit de mouwen moeten steken om levensmiddelen uit tientallen rolcontainers, kratten, dozen en tassen uit te sorteren en op de schappen en in de koelcellen te leggen. Talloze bedrijven, scholen, kerken, verenigingen, instellingen en particulieren zijn deze maand druk in de weer geweest om de klanten van de voedselbank met hun giften een gulle kerst en een gezellige jaarwisseling te bezorgen.

De aanvoer aan levensmiddelen was zo groot dat de voedselbank elders extra opslagruimte moest zoeken. Die werd gevonden bij Intrapec aan de Vlijtseweg, op steenworp afstand van de Voedselbank. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van verpakkingsmateriaal van golfkarton en heeft kostenloos 100 m2 opslagruimte aangeboden.

“En dan hebben we het alleen nog maar over december. Het hele jaar door zijn mensen, binnen en buiten verenigingen, stichtingen, kerken en bedrijven voor ons actief. Ze organiseren acties, doneren hun afscheidscadeau, hun verjaardagscadeau, of simpelweg een deel van hun reserves omdat hun hart uitgaat naar de klanten van de Voedselbank. Zonder deze gulle gevers zou het onmogelijk zijn om elke week 300 pakketten aan 900 mensen te overhandigen”, aldus Jacqueline van den Brink, voorzitter van de Voedselbank Apeldoorn.

“Het is onmogelijk om iedereen met naam en toenaam te bedanken voor alle inzet. Daarom wil ik, namens het bestuur en de vrijwilligers, iedereen die de Voedselbank Apeldoorn - en daarmee de klanten van de bank – ondersteunt, hartelijk bedanken. Wij spreken de wens uit om in 2015 weer op hen te mogen rekenen”, aldus Van den Brink.

 

UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
GeldzorgenGeldzorgen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Apeldoorn 2019