Menu
Voedselbank Apeldoorn
‘Groene’ Voedselbank Apeldoorn
bestaat 10 jaar
Voedselbank Apeldoorn
Stichting Voedselbank
Apeldoorn
Voedselbank Apeldoorn
88.000 klanten aangewezen op noodhulp
voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Apeldoorn
Voedselveiligheid speerpunt
in strategie
Voedselbank Apeldoorn
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
55 vrijwilligers
verzorgen wekelijks 250 pakketten
Voedselbank Apeldoorn
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede
Voedselbank Apeldoorn
8300 vrijwilligers stellen wekelijks
pakketten samen
Voedselbank Apeldoorn
475 uitdeelpunten per fiets
bereikbaar
Voedselbank Apeldoorn
Postcode Loterij steunt
de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
DE spaarzegels goed voor
100.000 pakken koffie

Lionsclub Apeldoorn blijft actief voor de Voedselbank

vrijdag 10 oktober 2014

Het begon met een inzamelingsactie van koffiepunten. Die werden omgezet in een aantal pallets boordevol koffiepakken die hun weg vonden naar de wekelijkse voedselpakketten. En nog vond de Lionsclub Apeldoorn het niet genoeg.

Er werd een wijn-actie op touw gezet waarbij geproefd en verkocht werd. Op donderdag 9 oktober kwam een delegatie van de club naar Kanaal Noord om de opbrengst daarvan te overhandigen aan Jacqueline v.d. Brink, de voorzitter van de Voedselbank: een cheque ter waarde van 2.600 euro.

Ontvangst cheque Lionsclub ApeldoornIn een geanimeerd gesprek vooraf aan de overhandiging schetste de voorzitter de ontwikkelingen, successen en knelpunten waarmee de Voedselbank vandaag te dag te maken heeft. Vice-voorzitter Geert Hoogeboom en coördinator vrijwilligers Theo Nieuwboer informeerde de Lions over de werkwijze van voedselverwerving en klantenselectie.

Een goede samenwerking tussen de Voedselbank en de doorverwijzende instanties is daarbij van wezenlijk belang. Apeldoorn prijst zich gelukkig dat die samenwerking in goede harmonie verloopt. Dat het aanbod aan voedsel uit de markt krapper wordt, wekte verwondering bij de Lions gezien de enorme overschotten die worden vernietigd. Jacqueline v.d. Brink Een mooie blijvende herinnering...lichtte toe dat op landelijk niveau daar nu ook richting politiek aandacht voor is gevraagd.

Tijdens de uitreiking werd meegedeeld dat de Lionsclub Apeldoorn binnenkort opnieuw een koffiepunten-actie zullen starten ten bate van de Voedselbank Apeldoorn. Daarbij zullen ook de omliggende dorpen worden ingeschakeld. Namens bestuur en vrijwilligers dankte Jacqueline v.d. Brink de leden van de Lionsclub Apeldoorn voor hun enorme ondersteuning en betrokkenheid.

UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
GeldzorgenGeldzorgen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Apeldoorn 2019