Menu
Voedselbank Apeldoorn
‘Groene’ Voedselbank Apeldoorn
bestaat 10 jaar
Voedselbank Apeldoorn
Stichting Voedselbank
Apeldoorn
Voedselbank Apeldoorn
88.000 klanten aangewezen op noodhulp
voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Apeldoorn
Voedselveiligheid speerpunt
in strategie
Voedselbank Apeldoorn
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
55 vrijwilligers
verzorgen wekelijks 250 pakketten
Voedselbank Apeldoorn
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede
Voedselbank Apeldoorn
8300 vrijwilligers stellen wekelijks
pakketten samen
Voedselbank Apeldoorn
475 uitdeelpunten per fiets
bereikbaar
Voedselbank Apeldoorn
Postcode Loterij steunt
de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
DE spaarzegels goed voor
100.000 pakken koffie

Drie donaties voor Voedselbank Apeldoorn

zaterdag 9 juli 2016

Ramadan-avond
Ramadan, de vastentijd voor moslims, is een periode van bezinning en bezieling, van solidariteit en verbinding. Tijdens de Ramadan is het gebruikelijk om familie, vrienden en kennissen uit te nodigen voor een gezamenlijke maaltijd om te geven, te delen en relaties te versterken.

“Oceaan van geluk”, een Apeldoornse organisatie voor teambuilding binnen bedrijven en instellingen, organiseert voor de derde achtereenvolgende keer een Ramadan-avond. Die iftar-avond was dit jaar op vrijdag 1 juli in het Repair Café van Foenix aan de Vlijtseweg 136 (Zwitsal-terrein, ingang noord). Vooraf aan de maaltijd was er een quiz met aantrekkelijke prijzen.

Dat geven en delen krijgt die avond vorm in het beschikbaar stellen van producten voor de Voedselbank Apeldoorn. Heeft men aan deze avond deelgenomen, dan werd gevraagd om vijf artikelen mee te nemen uit het bijgaande lijstje. Deze artikelen gaan dmee in de wekelijkse voedselpakketten.

Jongegehandicapten Beraad
Er is in Apeldoorn een “Groot Overleg Jonggehandicapten Beraad”. Was, want het beraad is onlangs opgeheven en vervangen door een ander overleg. Bij de beëindiging zat er nog wat geld in de pot. Besloten is die euro’s niet onder de leden van het beraad te verdelen maar te schenken aan de voedselbank. Het gaat om een donatie van ruim 1.500 euro. Dat verdient een bloemetje en dat is inmiddels aangeboden.

Armoedefonds
Voedselbank Apeldoorn staat kennelijk in een goed blaadje. Onlangs kreeg het bestuur bericht dat het Armoedefonds € 1.620 doneert aan de voedselbank. Deze stichting ondersteunt lokale organisaties op het gebied van armoedebestrijding en die daarbij persoonlijk contact hebben met mensen die de gevolgen van armoede ondervinden. Ongeveer 700.000 huishoudens in ons land verkeren onder deze omstandigheden. Het Armoedefonds heeft laten weten dat het geld mag worden besteed aan het vullen van een rolcontainer.

UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
GeldzorgenGeldzorgen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Apeldoorn 2019