Menu
Voedselbank Apeldoorn
‘Groene’ Voedselbank Apeldoorn
bestaat 10 jaar
Voedselbank Apeldoorn
Stichting Voedselbank
Apeldoorn
Voedselbank Apeldoorn
88.000 klanten aangewezen op noodhulp
voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Apeldoorn
Voedselveiligheid speerpunt
in strategie
Voedselbank Apeldoorn
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
55 vrijwilligers
verzorgen wekelijks 250 pakketten
Voedselbank Apeldoorn
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede
Voedselbank Apeldoorn
8300 vrijwilligers stellen wekelijks
pakketten samen
Voedselbank Apeldoorn
475 uitdeelpunten per fiets
bereikbaar
Voedselbank Apeldoorn
Postcode Loterij steunt
de voedselbanken
Voedselbank Apeldoorn
DE spaarzegels goed voor
100.000 pakken koffie

Sponsor-acties van de Ambelt en Inner Wheel

woensdag 1 juni 2016

De leerlingen van De Ambelt, school voor speciaal onderwijs aan het Markerichtersveld in Apeldoorn, hebben begin vorige maand totaal 1.400 euro bij elkaar gerend. De helft van de opbrengst van deze sponsorloop is voor de Voedselbank Apeldoorn, de andere 700 euro wordt besteed aan niet-lesgebonden materiaal van De Ambelt, ondermeer voor hun schoolkamp.
Vorige week overhandigde Danny Bekkers, leerkracht op de school en organisator van de sponsorloop, in het bijzijn van de hardlopers de cheque aan Geert Hoogeboom, bestuurslid van de Voedselbank.
“De hoge opbrengst heeft er denk ik mee te maken dat het goede doel dat we voor dit jaar kozen, herkenbaar en bereikbaar was. Ik hoorde een van de ouders die een tijdje een voedselpakket heeft ontvangen, zeggen: fijn dat ik nu eens iets terug kan doen voor de Voedselbank”, zei Danny bij de uitreiking van de cheque.
Behalve geld heeft de sponsorloop ook acht kratten aan levensmiddelen voor de voedselpakketten opgeleverd. Sinds 2007 organiseert De Ambelt dit soort acties voor een goed doel.

Diezelfde week was er nóg een cheque voor de voedselbank. Voorzitter Jacqueline van den Brink ontving het waardepapier uit handen van Anneke van de Vijver, die dezelfde functie vervult bij Inner Wheel Apeldoorn.
Inner Wheel is voortgekomen uit een initiatief van echtgenotes van Rotary-clubleden in het Engelse Manchester. De club heeft tot doel het bevorderen van onderlinge vriendschap en internationale contacten en het vervullen van sociale en servicegerichte taken. In 1946 werd in Apeldoorn de eerste club in Nederland opgericht.
Met tal van activiteiten, waaronder een kerstmarkt, hebben de leden van Inner Wheel een prachtig bedrag voor Voedselbank Apeldoorn bijeengebracht. De cheque werd overhandigd tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Apeldoornse club in restaurant de Boschvijver en vertegenwoordigt een waarde van 1.500 euro.


 
 

 Onder het toeziend oog van de leerlingen van De Ambelt ontvangt Geert Hoogeboom (rechts) de cheque van Danny Bekkers. Anneke van de Vijver (links) feliciteert Jacqueline van den Brink met de chque van Inner Wheel.

            

 

UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
GeldzorgenGeldzorgen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Apeldoorn 2019